Over EnergieGemak.

Het energiecollectief is een initiatief van EnergieGemak.

De energiemarkt is complex; tarieven, voorwaarden en wetgeving veranderen constant. EnergieGemak geeft u weer inzicht en zorgt dat u met gemak kunt profiteren van alle mogelijkheden die voor uw bedrijf beschikbaar zijn omtrent energie en duurzaamheid. EnergieGemak behartigt de belangen van haar klanten en biedt een groot aantal diensten waar u als ondernemer voordeel mee kunt behalen.

Onze adviseurs hebben meer dan 10 jaar ervaring in de energiemarkt in binnen- en buitenland. Door onze kennis van de markt en uitstekende contacten met de energieleveranciers, meetbedrijven en netbeheerders loopt uw besparing al snel op tot 30%. Hier komt bij dat wij uw aanspreekpunt zijn voor alle energie gerelateerde zaken. Van de scherpste prijs voor uw energie tot energiemanagementsystemen en van de plaatsing van windmolens tot het uitvoeren van de benodigde energiescans.

Wij staan voor u klaar! Maak eenvoudig een vrijblijvende afspraak om alle mogelijkheden te bespreken.

Het energiecollectief
is een initiatief van:

Voordelen van EnergieGemak

Energiemanagement

EnergieGemak biedt voor haar klanten een portaal om verbruik, contractcapaciteit en alle gegevens van aansluitingen in te zien. Dit geldt voor alle energiestromen, waaronder elektra, gas, mazut, warmte, stoom, co2 en water. Met het portaal kunt u zien wanneer er verbruik is en hoeveel. Ons uitgebreide portaal biedt naast het verbruik ook andere relevante data zoals temperatuur, BVO en graaddagen.
Tot slot is ons portaal ingericht voor factuurcontrole en het maken van kostenprognoses. Koopt u in op de Belpex? dan kunt u deze prijzen ook in de portaal vinden.

Inzicht

Op basis van deze nieuw verworven inzichten kunt u gaan ondernemen. Acties ondernemen om precies te zijn. Elke onderneming zal immers direct besparingen kunnen doorvoeren die het zonder energie-efficiëntieplan kan realiseren, of dat nu is ingegeven door het Activiteitenbesluit of vanuit een MVO-gedachte. Besparen hoeft niet altijd heel moeilijk te zijn. Door inzicht in verbruiksdata kunt u direct zien dat bv. uw klimaatbeheersysteem/verwarming dezelfde instellingen heeft op week- en weekenddagen, terwijl in het weekend niet gewerkt wordt. Wat uw onderneming bijdraagt aan verduurzaming en energiebesparing begint dus met inzicht.

Energieprestatiecertificaten

Een energieprestatiecertificaat (EPC) is een document dat aantoont hoe energiezuinig een gebouw is. Welk EPC nodig is, hangt af het type of gebruik van het gebouw. Er zijn verschillende types energiedeskundigen. Met het EPC wil de staat burgers en organisaties sensibiliseren om hun gebouw energiezuinig te maken. Op elk type EPC staat daarom een energiescore die aantoont hoe energiezuinig het gebouw is ten opzichte van andere gebouwen. Bovendien staan op elk EPC aanbevelingen om het gebouw energiezuiniger te maken.

De Cijfers op een Rijtje

We zijn trots op wat we tot nu toe gezamenlijk bereikt hebben

Hoe werkt het energie collectief?

%

Gemiddelde Besparing

Totale Jaarlijkse Besparing

Aangesloten Collega’s

%

Gemak

EnergieGemak werkt onder andere samen met de volgende energieleveranciers,
netwerkbeheerders, trading platformen en andere energie partners:

Weten wat u kunt besparen?

Wij helpen u besparen op alle onderdelen van de energiekosten van uw organisatie. Van het reduceren van verbruik tot het verlagen van uw transportkosten. U kunt meer besparen dan u denkt!